Ciapek jest już w nowym domu!

Ten maluch, to kolejny pies, który trafił od tego samego “opiekuna”. Była juz u nas suczka i szczeniaki, koty, piesek ze złamanym kregosłupem (Czaruś) a teraz ten maluch.
Pan bierze pieska/kota potrzyma chwilę (zwierzęta karmi nasza wolontariuszka), a później albo coś się ze zwierzakiem dzieje i trafia do naszej fundacji a my płacimy za leczenie, albo idzie na odwyk i efekt jest taki, jak w pierwszym wypadku. Po tym, jak trafił do nas Czarek, który po wypadku samochodowym miał złamany kręgosłup a mimo to 3 dni leżał na podwórzu bez jakiejkolwiek pomocy, postanowiliśmy złożyć zawiadomienie do prokuratury. I co? Jak zwykle w przypadku zwierząt: Prokuratura sprawę umorzyła a jak odwołaliśmy się do sądu, to pan sędzia nijak nie mógł zrozumieć, że nie udzielenie pomocy i świadome narażenie na cierpienie, to też znęcanie. Opadły nam ręce. Czarek jest u nas i pewnie zostanie na wieki (bo nikt nie weźmie psa, który ledwo chodzi) a do nas trafiają kolejne zwierzaki. Tym razem szukamy nowego domu dla tego slicznego chłopczyka. Będzie średniej wielkości, ma krótką sierść, więc nie wymaga codziennego czesania. Psiak jest miły i kontaktowy, świetnie dogaduje się z innymi psami.

Pies trafi do nowego domu zaczipowany, zaszczepiony i wykastrowany. Obowiązuje umowa adopcyjna, wizyta przed i poadopcyjna. Kontakt w sprawie adopcji: tel. 691-799-579